התחדשנו! היכנסו לחנות וגלו מוצרים בלעדיים להזמנה אונליין משלוחים לכל הארץ ב-₪35 | משלוח חינם בהזמנה מעל ₪199

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
מוצרים
יצירות
0
0
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
מוצרים
יצירות
885967021189_8 885967024920_6 (1) 885967024418_4 (1) 885967022261_9 (1) 885967021189_11 (1) 885967020861_7 (1) 885967020656_5 09A_Ritdye_Aug21 (1) (1) 09B_RitDye_Aug21 (1)

צביעת בדים סינתטיים ופלסטיק

Rit DyeMore Synthetic

כל אחד יכול

על היצירה

נוזלי הצבע לבדים סינתטיים של Rit פותחו במיוחד לצביעת בדים סינתטיים כגון פוליאסטר, תערובות פוליאסטר-כותנה, אקריל, אצטט וניילון. צבעים אלו אינם רעילים ומתאימים לשימוש ביתי.
לפני כל צביעה, חשוב לבחור את הצבע המתאים לסוג הבד. תמיד יש לבדוק את תווית הטיפול ולוודא את הרכב הסיבים של הבד המיועד לצביעה.
אם הבד מכיל יותר מ35% סיבים סינתטיים – אלו הצבעים המתאימים עבורו.
אם הבד מכיל פחות מ35% סיבים סינתטיים, יש להשתמש בצבעי All-Purpose Dye המתאימים לבדים טבעיים.

מוצרי Rit משווקים ע’’י חברת סופרקיט שיווק (1995) בע’’מ וניתן להשיגם בחנויות היצירה ברחבי הארץ.

הוראות

שימו לב – שיטת הצביעה בטכניקה זו הינה הרתחה בסיר בלבד.
בשל המורכבות של צביעת בדים סינתטיים, חובה להשתמש בשיטת ההרתחה בסיר, כדי לשמור על טמפרטורה גבוהה מאוד, קרובה לרתיחה, לאורך כל התהליך (93 מעלות ומעלה)
בהתאם לכך: ניתן לצבוע רק פריטים שנכנסים לסיר על הכיריים ולא ניתן להשתמש במכונת כביסה (מאחר והיא אינה מגיעה לטמפרטורה הנדרשת בטכניקה לצביעת בדים סינתטיים)

הערות חשובות
  • צביעת הבד – אם הבד לבן או "אוף-וויט", ניתן להגיע לגוון מדויק ונקי של הצבע הנבחר. אם הבד כבר צבוע, האפשרות היחידה היא צביעה מעל הצבע הקיים באמצעות גוון כהה יותר. במקרה של בדים סינתטיים, מסיר צבע מבדים לרוב אינו יעיל להסרת הצבע הקיים.
  • דוגמאות, הדפסים ולוגואים – בבד עם דוגמה, הדפס או לוגו, הצבע החדש יתערבב עם הצבעים הקיימים בבד וייצור גוונים חדשים, בהתאם לכללי ערבוב צבעים. במקרים כאלה, חשוב לקחת בחשבון שהתוצאה הסופית עשויה להיות שונה מהגוון המקורי של הצבע.
  • כתמי אקונומיקה ונזקי שמש – אקונומיקה וחשיפה ממושכת לשמש פוגעות בסיבי הבד, ולכן מקשות מאוד על הצביעה. בשל כך, לא ניתן להבטיח שהצבע יכסה כתמים מסוג זה.
שיטת צביעה: הרתחה בסיר
  1. כדי לקבוע את כמות הצבע הדרושה, שקלו את הבד המיועד לצביעה או העריכו את מספיק לצביעת עד כ 900 גרם DyeMore משקלו. ככלל אצבע, בקבוק אחד של צבע בד יבש. בצביעה של 100% פוליאסטר או להשגת גוון כהה ועשיר במיוחד, מומלץ להכפיל את כמות הצבע.
  2. סוג הסיבים ומשקל הבד משפיעים על מראה הצבע הסופי. אם יש ספק לגבי קליטת הצבע או הגוון שיתקבל, מומלץ לבצע בדיקת צבע על פיסת בד קטנה לפני הצביעה המלאה.
  3. לפני הצביעה יש להסיר כתמים גלויים מהבד, כדי להגיע לתוצאה אחידה. כבסו את הבד מראש במים חמימים עם סבון, ללא מרכך, להסרת חומרים שעלולים להפריע לקליטת הצבע.
  4. כסו את אזור העבודה סביב הכיריים בכיסוי פלסטיק או בנייר עיתון, והכינו נייר סופג בהישג יד למקרה של נזילות.
  5. לבשו כפפות גומי כדי להגן על הידיים מהכתמה.
  6. בשל המורכבות של צביעת בדים סינתטיים, חובה להשתמש בשיטת ההרתחה בסיר, כדי לשמור על טמפרטורה גבוהה מאוד, קרובה לרתיחה, לאורך כל התהליך (93 מעלות ומעלה)
תהליך העבודה
  1. .מלאו סיר נירוסטה בכמות מים שמאפשרת לבד לנוע בחופשיות. מומלץ להשתמש בכ 11.5 ליטר מים לכל כ 450 גרם בד.
  2. הוסיפו 5 מ״ל נוזל לשטיפת כלים כדי לסייע לצביעה אחידה.
  3. כסו את הסיר וחממו את המים על הכיריים עד לטמפרטורה גבוהה מאוד, מעט מתחת לרתיחה (כ93 מעלות).
  4. כאשר המים מתחילים לבעבע בעדינות, הוסיפו את הצבע לאחר ניעור טוב וערבבו היטב.
  5. הרטיבו את הבד המיועד לצביעה והכניסו אותו לאמבט הצביעה.
  6. שמרו על טמפרטורה של בעבוע עדין לאורך כל תהליך הצביעה.
  7. ערבבו באיטיות וברציפות. 10 הדקות הראשונות הן הקריטיות ביותר, והערבוב מסייע להשגת צבע אחיד ללא כתמים.
  8. ניתן להשאיר את הבד באמבט הצביעה בין 10 דקות ועד שעה.
    * בצביעת פוליאסטר או תערובת פוליאסטר-כותנה, מומלץ להשאיר את הבד לפחות 30 דקות כדי להבטיח קליטת צבע מלאה.
    * ניילון נצבע במהירות ונוטה להתכהות יותר מבדים אחרים, ולכן לרוב נדרש זמן קצר יותר.
  9. כאשר מתקבל הגוון הרצוי, הוציאו את הבד מהתמיסה. יש לזכור שבד רטוב נראה כהה יותר ויתבהר לאחר הייבוש. סחטו בעדינות עודפי צבע.
  10. אם צובעים בד מעורב המכיל כותנה, פשתן, ויסקוזה או ראמי, מומלץ להשתמש במקבע צבע לבד (ColorStay Dye Fixative) מיד לאחר הצביעה ולפני הכביסה, לחיזוק הצבע ולהפחתת זליגה.
  11. שטפו את הבד במים חמימים ולאחר מכן קררו את המים בהדרגה, עד שמי השטיפה יוצאים צלולים.
  12. כבסו במים חמימים עם חומר ניקוי עדין, שטפו וייבשו כרגיל.

השראות ויצירות

החנות של

לוגו סופרקיט

- פשוט ליצור

במיוחד בשבילכם, מוצרים בלעדיים רק לאתר